Konvoi Treler Negara Berkebajikan PAS Di Tahan JPJ Dan Polis Perak!

Pihak polis dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) hari ini menjalankan pemeriksaan ke atas sebuah lori treler kempen PAS yang dihalang daripada memasuki kawasan Kamunting, Taiping pada malam tadi.

NONETimbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Asmuni Awi berkata lori itu ditahan dan diperiksa oleh JPJ dalam satu kejadian pada tengahari ketika kenderaan itu dipandu dari Pengkalan Pegoh, dekat Gopeng ke Bandar Seri Iskandar di Ipoh.

Beliau mengesyaki pemeriksaan itu dilakukan untuk melengah-lengahkan perjalanan kenderaan tersebut, yang digunakan untuk program Jelajah Negara Berkebajikan di Bandar Seri Iskandar.

Asmuni berkata lagi, lori treler itu telah pun dilepaskan selepas sejam pemeriksaan dilakukan.

NONE“Saya sendiri tak tahu kenapa mereka periksa. Dia (polis dan JPJ) tak beritahu. Tapi saya rasa ini adalah tujuan untuk melambat-lambatkan kami untuk mengadakan program. Kerana sebentar nanti kami akan ada ceramah di sini (Bandar Seri Iskandar).

“Dia buat pemeriksaan biasa. Periksa tayar dan sebagainya. Tak ada apa-apa berlaku cuma dia macam nak melambat-lambatkan kami,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Menurut Asmuni lagi, kejadian hari ini merupakan kejadian kali kedua melibatkan lori treler tersebut selepas dihalang memasuki Kamunting, Taiping malam tadi.

“Malam tadi pula kita sepatutnya masuk ke Kamunting sebab ada program tapi dihalang oleh pasukan polis FRU  (Pasukan Simpanan Persekutuan) untuk masuk Kamunting. Selepas itu kita beredar di kawasan lain tetapi masih Taiping dan hari ini, kejadian ini pula,” katanya lagi.mk

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s