Demo Protes Zul Noordin Hina Hindu,UBN Dah Tak Releven Untuk Menjadi Tempat Bergantung Semua Kaum!!!

ImageBerberapa NGO india hari ini telah mengadakan demo protes terhadap Zulkifli Noordin berkenaan tersebarnya video menghina hindu,Dan mereka juga mendesak supaya pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap naib Presiden Pekasa itu.

Aku rasa Zul yang di gelar peguam separuh masak  ni dah kecut t***q sejak tersebarnya video beliau menghina hindu berberapa wartawan cuba menghubungi beliau tetapi gagal,Sehingga kehari ini Zul belum lagi membuat penjelasan..

Zul Noordin Perkasa akan lagi menambah derita Umno BN menjelang pru13,Kaum india yang berada di dalam kompenen UBN pasti akan marah dengan penghinaan terhadap agama mereka oleh Zul Noordin yang juga naib Presiden Perkasa NGO yang pro Umno ini,Selagi Najib berdiam diri tidak mengarahkan Polis bertidak terhadap Zul lagi parah kerana kemunkinan demo ini akan berlanjutan dan juga akan menjadi lebih besar.

MIC.PPP nampaknya menjadi bisu dan tidak mampu bersuara bagi pihak india di Malaysia,Perkasa pula sering memainkan isu-isu panas seperti rasis dan keugamaan sering menghangatkan keadaan.Umno BN seperti mempersetujui segala tindakan NGO Perkasa ini sehinggakan pihak polis juga tidak berani menyentuh mereka..Apakah perkasa juga memakai tangkal kebal Umno..

Umno BN yang di pimpin oleh Najib sepatutnya mengambil satu tindakan tegas mengharamkan NGO seperti Perkasa yang mencetuskan kebencian antara kaum di Malaysia..Bukannya menyokong dan berdiam diri tanpa menegur tindakan mereka yang selama ini tidak di senangi oleh masyarakat malaysia.Atau Umno BN menunggu terjadinya rusuhan kaum baru nak kawal,dah terhantuk baru nak berfikir dah terlambat..Kerana mencegah lebih baik dar berubat.

Umno BN dah semakin celaru dengan berbagai slogan yang mereka sendiri tidak memahami..1Malaysia yang di salak saban hari sehingga kehari ini hanya menjadi retorik Najib pelaksanaan hampeh!Apa ertinya 1Malaysia kalau Zul Noordin masih bebas tak di ambil tindakan kerana menghina hindu..Kalau Najib Umno BN faham dengan slogan yang mereka sendiri cipta tak munkin timbul pekara seperti menghina agama dan kaum lain di Malaysia..

NAMPAK SANGAT NAJIB UBN HANYA PANDAI MENCIPTA SLOGAN.tETAPI BUKAN UNTUK DI LAKSANAKAN..

KEPADA KAUM CINA DALAM MCA,GERAKAN,KAUM INDIA MIC,PPP APA LAGI YANG HANGPA HARAP DENGAN SLOGAN SATU MALAYSIA BN..TINGGALKAN BN JOM BERI SOKONGAN KEPADA PAKATAN RAKAT,MEMBAWA INPIRASI RAKYAT YANG BERBILANG KAUM DI MALAYSIA.

HANGPA PIKIAQ LA SENDIRI!!!

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s