Presiden MCA Chua Soi Lek Bacul Takut Berdepan Lim Kit Siang Di Gelang Patah Pada Pru13!!

Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek berkata, beliau tidak akan menjadi calon payung terjun di Gelang Patah untuk menentang pemimpin popular DAP Lim Kit Siang sesuka hati.

Ini kerana, kata Chua, MCA bukan diktator, tidak seperti parti saingannya itu.
NONE
“Di Gelang Patah, Ketua Bahagian Jason Teoh telah bekerja di sana untuk empat tahun dan kita mesti adil kepadanya dan 13,000 lagi anggota MCA.

“Jika saya pergi ke sana dan mahu bertanding, bagaimana perasaan akar umbi? Saya tiada kebebasan itu kerana saya bukan diktator seperti DAP,” katanya dalam sidang media di ibu pejabat MCA petang ini.

Sebaliknya, Chua berkata, DAP boleh menghantar pemimpinnya ke mana sahaja kawasan tanpa mengambil kira pemimpin tempatan ekoran amalan diktatorial parti itu.

Beliau merujuk kepada gesaan Ketua Bahagian Pasir Gudang MCA Tan Cher Puk supaya Chua menentang Lim di Gelang Patah bagi menaikkan moral MCA.mk

Admin:

Perangai UBN semuanya sama cuba untuk spin agar nampak mereka betul dan hebat di mata Ahli dan rakyat serta penyokong mereka..Zahirnya cuba hangpa baca kenyataan Chua SOI SEK di atas,Kenapa DAP pulak yang dipersalahkan sedangkan yang mencabar Chua Soi Sek adalah dari kalanggan ahli parti MCA sendiri yang mencadangkan agar presiden mereka bertemu atau bertanding di Gelang Patah melawan wakil dari DAP Lim Kit Siang

Kenapa melalut kepada diktator pulak..Chua Soi Sek bangang kalau seseorang itu berani berlawan dan bertemu di mana-mana gelanggang itu bukannya diktator tetapi berani dan tak bacul lu ala pahamka Apek!..Apek lu mau tau apa itu diktator mali sini..Kalau ahli sendiri sudah cadang supaya lu Apek lawan sama itu Lim Kit Siang lu kena terima kerana itu permintaan ahli dan akar umbi..You kena dengar dan akur bukan guna kuasa veto yang you ada sebagai Presiden boleh bantah dan you pulak tetapkan tempat you bertanding..Dan you sendiri tak ambil cadangan dan pendapat ahli you dan apa yang you tetapkan ahli kena ikut dan taat tanpa boleh di persoal inilah yang di katakan diktator lu ada faham Apek!

Jadi apa yang you jawab di atas Apek itu namanya penakut dan bacul!!!

HANGPA PIKIAQ LA SENDIRI!!!

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s