Guan Eng:Tunjuk Bukti Masyarakat Cina Nak Rampas Kuasa Politik Orang Melayu!

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mendesak bekas hakim mahkamah rayuan Datuk Mohd Noor Abdullah menunjukkan bukti terhadap dakwaannnya bahawa masyarakat Cina cuba “merampas kuasa politik” daripada orang Melayu dalam pilihan raya umum lalu.

“Bolehkah Datuk Mohd Noor memperlihatkan bukti bagi menyokong tuduhannya bahawa orang Cina sedang mengatur untuk merampas kuasa politik daripada orang Melayu?” soalnya.

Lim (kanan) sebaliknya berkata, kenyataan “mengugut” itu bertujuan menutup kegagalan menjawab isu rasuah oleh pelbagai bangsa dalam BN.

Beliau yang juga ketua menteri Pulau Pinang juga mempersoalkan peranan Mohd Noor kini yang menjadi ahli jawatankuasa aduan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi memerangi rasuah.

“Apabila Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan SPRM membenarkan siasatan politik wang dan rasuah dikompromi, jalan mudah untuk keluar ialah dengan mengeksploitasi kebencian kaum bagi menyorokkan kegagalan mereka,” katanya.

Mohd Noor antara lainnya menyeru golongan Melayu agar bertindak lebih agresif untuk mempertahankan hak serta menyusun semula masyarakat, ekoran keputusan pilihan raya umum 5 Mei.

Bercakap dalam seminar yang membincangkan mengenai kesan pilihan raya, Mohd Noor menyeru demikian kerana orang Cina didakwanya mengkhianati ikatan setia kawan orang Melayu melalui usaha merampas kuasa politik.mk

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s