Pemilik Menara Umno JKP Sdn Bhd Adzmi Ariffin Rela Kemakamah Ekoran Gagal Menghantar Laporan Audit Berkala Bangunan Kepada Pihak Berkuasa Tempatan.

  • Ketua Pegawai Eksekutif JKP Sdn Bhd, pemunya Menara Umno, berkata syarikat itu rela diheret ke mahkamah jika didapati cuai kerana gagal menyerahkan audit berkala bangunan kepada pihak berkuasa tempatan.
 
azlanAdzmi Ariffin berkata, syarikat itu juga menjalankan siasatan dalaman terhadap dakwaan gagal menyerahkan laporan itu kepada Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) pada 2008.

“Kita wujudkan inkuiri sendiri untuk lihat jika terdapat kecuaian di pihak kakitangan kami kerana gagal menyerahkan audit berkala kepada MPPP. 

“Jika MPPP dapati kami lakukan kesilapan, justeru kita tiada pilihan selain menghormati undang-undang dan dibawa ke mahkamah,” katanya.

Adzmi berkata, syarikat itu membeli bangunan itu pada 2005 tetapi tidak sedar bahawa ia mesti menghantar laporan audit kepada pihak berkuasa tempatan selepas bangunan itu mencapai umur 10 tahun.

Beliau memberitahu sidang akhbar, laporan siasatan berhubung runtuhan penebat kilat itu akan dihantar kepada kerajaan negeri pada minggu depan.mk

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s