Umno Tibai Umno! Abd Aziz Tak Ada Intergriti Dan Kredibiliti Untuk Terajui Tabung Haji Kata Ketua Pemuda Umno Ceras

Ketua pemuda Umno Ceras petikai serta menuduh Abd Aziz tak ada Intergriti dan Kredibiliti,Aku pun rasa betul juga dengan apa yang di katakan Pemuda Umno Ceras ni,Kelulusan pun tak seberapa masih boleh di pertikaikan  setakat SPM saja,Macamana boleh pegang jawatan CEO dalam Tabung Haji sedangkan ramai lagi yang layak dalam Umno dan mempunyai berbagai sijil dan ijazah dari Universiti luar dan dalam negara ada yang beli dan ada juga yang tak di iktiraf Kerajaan Malaysia punya la hebat orang-orang Umno ni kan kah,kah,kah….Ketua Umno Ceras kalau hang kata Abd Aziz tak ada Intigriti dan kredibiliti aku nak tanya macamana pula orang yang mencalon serta melantik Abd Aziz Najib Razak lagi la terukkan…..Tu pun orang Umno tak kisah dan sedar,sekiranya  Najib lantik dari kalanggan Ketua Bahagian Umno yang hanya ada kelulusan darjah enam pun aku ingat sapa pun tak berani nak kata apa..Kerana itu telah menjadi tradisi di dalam Umno dari dulu kini dan selamanya….budaya anguk dalam Umno.

Berikutan itu, pelantikan tersebut telah menimbulkan keresahan dan pertikaian masyarakat umum.

 Ahli Parlimen Baling,  Datuk Abdul Azeez Abd. Rahim tidak  mempunyai intergriti dan kreKredibiliti untuk menjadi Pengerusi Tabung Haji, dakwa Ketua Pemuda Umno bahagian Cheras, Datuk Syed Mehdhar Syed Abdullah.

Berikutan itu, pelantikan tersebut telah menimbulkan keresahan dan pertikaian masyarakat umum, mereka  mempersoalkan  Abdul Azeez  menerajui  Tabung Haji sebagai sebuah institusi yang berkait dengan urusan ibadat umat Islam, katanya.

“Rakyat keliru dan hairan, atas kriteria apa Perdana Menteri  boleh melantik Abdul Azeez sebagai Pengerusi TH sedangkan ramai lagi tokoh yang lebih berwibawa dan mempunyai kelayakan termasuk bekas-bekas pegawai kanan kerajaan,” tegasnya.

Komen ini mungkin yang pertama dikeluarkan oleh seorang pemimpin Umno berhubung pelantikan Abdul Azeez sebagai Pengerusi Tabung Haji yang diumumkan Datuk Seri Najib Tun Razak kira-kira sebulan lalu.

Syed Mehdhar berkata, Perdana Menteri Perdana Menteri sepatutnya mengambilkira pandangan dan teguran umum yang berpendapat adalah tidak munasabah melantik Ahli Parlimen Baling itu sebagai Pengerusi Tabung Haji.

Menurutnya, lembaga tersebut sepatutnya diterajui oleh mereka yang mempunyai latar belakang ilmu agama atau profesion yang berkaitan bagi memastikan arah tuju TH tidak tersasar daripada matlamat asalnya.

Oleh sebab itu katanya, lembaga tersebut sepatutnya diterajui oleh mereka yang mempunyai latar belakang ilmu agama atau profesion yang berkaitan bagi memastikan arah tuju Tabung Haji tidak tersasar daripada matlamat asal.

Syed Mehdar bimbang akibat daripada perlantikan Abdul Azez akan mencetuskan persepsi kurang baik rakyat terhadap pentadbiran Najib dan Umno.

Beliau meminta Perdana Menteri mengkaji semula kewajaran perlantikan Abdul Azeez sebagai Pengerusi Tabung Haji.FMT

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s