Utusan Salah Kata Khairy@KJ Ketua Pemuda Umno Malaysia…

KJ yang sebelum ini tak ada apa-apa jawatan dalam kabinet Najib,setelah di lantik selepas pru13 menjadi Menteri belia dan sukan dalam mengangotai kabinet Najib terpaksalah buat wayang dengan menafikan kenyataan APA LAGI CINA MAU yang di keluarkan Najib sebelum ini..Kononnya Najib masih lagi Komited dengan satu Malaysia pooodah!,sekiranya Najib betul-betul komited dengan slogan satu Malaysia dia tak akan keluarkan kenyataan yang Rascist macam tu! apa guna KJ nak back up Najib sedangkan kenyataan ini telah tersebar luas dan tak perlu lah KJ nak tunjuk baik dengan membela Najib…Kenyataan Kontrovesi itu telah di siarkan oleh Utusan bukan harakah atau media PR tetapi media Umno BN sendiri..terpaksalah demi mempertahankan Bos Utusan yang di persalahkan..Sekiranya betul kata KJ utusan yang salah kerana menyiarkan laporan seperti itu”kenapa Najib tak saman saja, Sayang KJ seorang yang teperlajar dan lantang bersuara dalam sesetengah isu serta tegas dalam kenyataan beliau sebelum ini, menikus bila berhadapan dengan isu yang melibatkan Bosnya Najib..Inilah sikap Umno berjuang demi BOS,pangkat ,harta tahta dan wanita tetapi bukan rakyat,Sanggup menafikan serta menipu demi menyelamat BOS,HARTA,TAHTA walau pun pekara itu benar…Sebenarnya slogan satu Malaysia hanya slogan tak lebih dari itu dan cuma retorik UBN..Najib pulak tak payah nak menafikan yang beliu tak sebut kenyataan yang berbaur Racist seperti itu,kerana rakyat Malaysia dah tak dapat nak di tipu sepert zaman Tun Mahathir sekarang zaman langit terbuka zaman siber…

HANGPA PIKIAQ LA SENDIRI!

Khairy: Najib tak akui laporan Utusan

Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak memperakui laporan akhbar Utusan Malaysia bertajuk ‘Apa lagi Cina mahu’ yang mencetus kontroversi sejurus selepas pilihan raya umum 5 Mei.

Bagaimanapun, laporan berhubung peralihan sokongan masyarakat Cina kepada Pakatan Rakyat itu berbeza dengan kenyataan Najib ketika mengulas keputusan pilihan raya tersebut, kata Khairy.

Khairy berkata demikian dalam sesi soal jawab di Sidang Kemuncak Pemimpin Pelajar Malaysia ketujuh di Kuala Lumpur petang ini.

“Beliau hanya membuat pemerhatian dan tidak menyalahkan mana-mana komuniti. Tajuk utama akhbar itu dan pendirian perdana menteri adalah berbeza,” katanya.

Mengulas perkara tersebut, Khairy menegaskan bahawa Utusan bertindak dengan salah apabila menyiarkan laporan seperti itu.

“Perdana menteri komited dengan pendekatan 1Malaysia sehingga ke hari ini.

“Beliau boleh berkata yang kita tidak dapat sokongan Cina dan perlu melupakan 1Malaysia dan hanya beri tumpuan kepada mereka yang menyokong kita.

“Tetapi beliau konsisten agar kita kekal dengan dasar yang bersifat menyeluruh,” katanya.

Khairy ditanya mengenai tindakan perdana menteri yang tidak mengambil tindakan ke atas Utusan ekoran laporan yang didakwa ramai pihak sebagai bersikap perkauman itu.

Najib sendiri ketika ditanya mengenai laporan kontroversi tersebut pada 7 Mei lalu mempertahankan laporan berkenaan.

“Anda menyalahkan Utusan tapi anda tidak bertanya tentang akhbar Cina,” kata Najib.
 
Najib menyebut bahawa akhbar Cina pun menyiarkan jenis 
berita yang sama, sebelum meninggalkan tempat sidang akhbar.
 
Najib juga berkata masyarakat Cina telah terpengaruh dengan pembangkang dan bertanggapan bahawa undi mereka boleh membawa perubahan dalam kerajaan.mk

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s