Adun UBN Dapat Peruntukan Dari Kerajaan Negeri PP

Kerajaan PP di bawah pentakbiran PR telah memberi peruntukan kepada Adun-adun UBN PP..Tidak seperti UBN yang mendiSkriminasi Adun serta ahli Parlimen PR yang lansung tidak mendapat peruntukan dari kerajaan Pusat yang di pimpin oleh UBN…Sekarang rakyat boleh nilai betapa telusnya PR bagi menjaga kepentinggan,,keselesaan dan kemakmuran rakyat tanpa mengira apa juga idiologi dan peganggan politik pruntukan tetap di salurkan tanpa prajudis…Demokrasi hidup dalam PR dan bukan sekadar omonggan,ritorik semata…..Najib serta Kerajaan UBN juga harus bersikap adil kepada MP dari PR, 

Demokrasi hidup segar dalam PR,selepas ni munkin negeri-negeri lain yang di takbir PR akan mencotohi PP…HANGPA PIKIAQ LA SENDIRI.!!!

 

Sepuluh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Umno di Pulau Pinang akan diberikan peruntukan untuk projek pembangunan kecil sebanyak RM 40,000 setahun mulai 2014.

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berkata, peruntukan kepada pembangkang negeri itu “diluluskan secara prinsip” dalam mesyuarat exco negeri pada 18 September lalu. 

“Selepas mekanisme peruntukan RM40,000 setahun ini ditetapkan, maka ia akan dibentangkan dalam Belanjawan 2014 kepada Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang pada akhir tahun ini,” katanya.

Dalam kenyataan hari ini, Lim berkata, langkah itu menunjukkan bahawa Pakatan bersikap terbuka, menghormati prinsip dan semangat demokrasi dan adil kepada semua pihak tanpa mengira latar belakang.

Oleh itu, katanya, berbeza dengan amalan konfrontasi BN dan menerima anjuran pendamaian nasional, mesyuarat exco meluluskah peruntukan itu “mengikut mekanisme ketat yang ditetapkan”.mK

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s