Kenyataan Timbalan Meteri UBN: Lynas selamat Macam Kilang Kicap…

Malang sungguh dapat Pak Menteri yang macam ni,Nyawa rakyat boleh di perolokan dengan menyamakan atau membuat perumpamaan pemprosesan nadir bumi itu “selamat seperti kilang kicap”. kenapa begitu biadap sehingga sanggup mepermainkan dengan keselamatan serta kesihatan rakyat,Kalau benar ia selamat kenapa negara lain tolak,dan satu lagi aku cadang Pak Menteri yang memberi perumpamaan yang bodoh lagi bangang ini buat rumah bersebelahan dengan kilang nadir bumi ini atau berdekatan dengan kilang kalau benar mereka kata selamat,Dan tak lupa juga kepada cai-cai UBN yang menyokong kilang pemeroseshan nadir bumi ini pindah saja tinggal berhampiran dengan kilang tersebut atau suruh Najib buat taman perumahan di kawasan tersebut boleh ramai-ramai Pak Menteri dan Cai-Cai  UBN YANG MENYOKONG SERTA CLAIM SELAMAT tinggal sekampung amacam….Apa punya timbalan Menteri benda yang macam ni pun boleh di buat main-main,jadi benarlah slogan rakyat di dahulukan,Nak sakit,nak mati dan menderita rakyat yang kena dan tanggung dulu,Nyawa dan kesihatan rakyat di perdagangkan…Tapi aku tak paham puak-puak yang macam ni masih lagi di sokong walau pun terang-terang menyeleweng dan menyusahkan rakyat ! apa taknya pekara yang macam ni serious pun boleh di buat main dan di persendakan oleh Pak Menteri UBN ini,Jahanam betoi!…HANGPA PIKIAQ LA SENDIRI!

Konfrontasi hangat tercetus antara Timbalan Menteri Sains Teknologi dan Inovasi Datuk Abu Bakar Mohamed, kumpulan anti-Lynas dan anggota Parlimen pembangkang, selepas perhimpunan membantah kilang itu di Parlimen hari ini.

NONEAbu Bakar tampil untuk menenangkan keadaan dengan berkata kontroversi sekitar pusat pemprosesan nadir bumi itu “selamat seperti kilang kicap”.

Beliau berkata demikian selepas menerima memorandum daripada kumpulan itu dan membacanya.

Dia kemudianya berakhir dengan saling membalas jerita antara anggota Parlimen Indera Mahkota Datuk Fauzi Abdul Rahman dan Abu Bakar.mk

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s