KPN:Senjata Api Polis Yang Hilang Jatuh Dalam Laut?

Kenyataan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar yakin bahawa senjata api polis yang dilaporkan hilang dalam Laporan Ketua Audit Negara 2012 tidak jatuh ke tangan penjenayah.

Menurutnya, setiap senjata api dilengkapi tanda pengenalannya dan sehingga kini  polis belum pernah mengesan senjata api tersebut digunakan mana-mana penjenayah.

“Daripada 37 senjata api yg hilang, setakat ini daripada laporan balistik kita, daripada 37 yang hilang itu kita belum kesan lagi bahawa senjata api ini pernah digunakan untuk tujuan jenayah.

“Kehilangan ini tak semestinya jatuh kepada penjenayah, boleh jadi jatuh waktu atas bot dalam laut, boleh jadi jatuh dalam air dan tak ada orang yang dapat,” katanya pada sidang media pagi tadi. KLIK

Laporan  Audit Negara kata senjata yang hilang sebanyak 44 KPN pulak kata 37,bercanggah dengan  laporan yang di keluarkan oleh Audit Negara,sepatutnya KPN memberi jawapan yang betul bukannya spin..Ini melibatkan senjata api bukan pistol air, jawapan yang di berikan juga tak sirius….Macamana senjata api boleh jatuh dalam bot tak boleh jumpa,Jawapan apa ni? HANGPA PIKIAQ LA SENDIRI

Advertisements

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s