Tun Mahathir Mau Kerajaan Hentikan Br1m….

Dr Mahathir berasa ramai yang tidak menghargai sumbangan kerajaan. - Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 1 Oktober, 2013.Dr Mahathir berasa ramai yang tidak menghargai sumbangan kerajaan.

Pengumuman pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebanyak dua kali dalam Bajet 2014 mendapat tentangan daripada Tun Dr Mahathir Mohamad kerana menurutnya langkah itu akan mengakibatkan orang Melayu menjadi malas.

Mantan Perdana Menteri itu berkata pemberian BR1M tidak akan dihargai oleh rakyat terutamanya kaum bukan Melayu dan beliau menyifatkan ia sebagai suatu pembaziran.

“Penerima BR1M tidak akan menghargai sumbangan kerajaan dan ini terbukti semasa Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) apabila pengundi Cina tidak mengundi Barisan Nasional (BN).

“Tak salah kerajaan menghulurkan bantuan kepada orang miskin dan kurang upaya tetapi pemberian itu hanya akan membuatkan rakyat terus bergantung kepada kerajaan.

“Kerajaan seharusnya melatih dan mencungkil kebolehan rakyat. Bukan hanya terus membiarkan rakyat menunggu bantuan daripada kerajaan,” katanya dalam satu sidang media di Subang Jaya hari ini.TMI

Advertisements

1 Komen

  1. This dangerous merchant financing choices spreading rapidly
    across the USA, Canada, UK & Europe using the involvement
    of national banks and international investment banks Super real rather than trying to get a payday loan, ask should your employer will give that you simply cash loan.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s